Menü Kapat

Enerji Kimlik Belgesi Nedir

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu bağlı olarak çıkarılan Bina Enerji Performans yönetmenliğine göre tüm yapıların Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmalıdır.
Yapılarda kullanılan enerji sistemlerinin ve yapı detaylarının özelliklerini baz alınarak hazırlanan EKB belgesi, ısıtma, soğutma, sıcak su, havalandırma ve aydınlatma ihtiyaçlarının karşılanması için tüketilen enerji miktarının sayılar verilerle raporlanmasıdır.
Enerji kimlik belgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen BepTR programının kullanılarak yapıları A, B, C, D, E, F ve G arasında sınıflandırmaktadır.

 

Enerji Kimlik Belgesi Kaç Yıl Geçerlidir?

Belgeniz, düzenlendiği günden itibaren 10 yıl geçerlidir. 10 yılı doldurması halinde yenilenmelidir.

Enerji Kimlik Belgesi Alınmazsa Ne Olur?

5627 Sayılı Kanun gereği Enerji Kimlik Belgesi zorunludur. Belgenin temin edilmesi için 1 Ocak 2020 tarihine kadar zaman verilmiştir.  1 Ocak 2020 tarihinden sonra Enerji Kimlik Belgesi olmayan yapılarda alış-satış ve kiralama işlemleri yapılamayacaktır

Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Evet, 1 Ocak 2020 tarihine kadar tüm yapılar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundadır.

Enerji Kimlik Belgesi Sorgulama?

Düzenlenen her belgeye bakanlık tarafından bir seri numarası tanımlanmaktadır. Seri numarası ile https://beptr.csb.gov.tr/bep-web/#/queryEkb adresinden sorgulama yapılabilir. Ayrıca yapıda ikamet eden bina sakinleri e-devlete giriş yaparak Enerji Kimlik Belgesi sorgulama işlemi yapabilirler.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#EVDE KAL , SAĞLIKLI KAL ! CORONAVİRÜSE KARŞI EN BÜYÜK TEDBİR RİSK ALMAMAKTIR. #EVDEKAL - #2020 SEÇİMLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI ERTELENMEŞTİR .# ŞELALE EVLERİ YÖNETİMİ -
+ +